Barion Pixel

Tatai tó kenu túra 2023.07.15.

Tatai tó kenu túra 2023.07.15.

Egy túra, ahol megérezhetjük az ember és a természet együttélésének összhangját és ahol számtalan nevezetesség és élmény vár ránk. Vízre szállást követően megközelítjük a vadregényes Által-ér torkolatát, majd kenuinkkal ostrom alá vesszük a híres Tatai várat, ahol ki is kötünk egy rövid időre. Miközben elfogyasztjuk a rántott húsos szendvicseinket, körbesétáljuk a várat és annak romjait, valamint egy QR kód segítségével felidézzük, milyen is volt a nevezetes Tatai kúria a 18. század idején. A sétánk után újra vízre szállunk és visszaevezünk a kiindulási pontunkhoz. Hajókat visszapakolva, kocsiba beülve 13:30-kor elindulunk a Dunaalmási lovas birtokra, ahol megtanuljuk a rétes készítés rejtelmeit. A Rétes kurzus közös rétes evéssel zárul, a programunk végén 15:30-kor pedig könnyes búcsúval elköszönünk egymástól.

8 km

2 óra evezés

Egyedi élmény

Alacsony nehézség

Találkozó.
Találkozási pont: Tata Öreg-tó Fáklya utca vége (parkoló) Időpont: 10:00, találkozzunk a helyszínen indulás előtt 15-20 perccel

Eligazítás.
A vízparthoz érve felosztjuk a csapatokat és megtartjuk a kötelező biztonsági oktatást, valamint átvesszük az evezés alapjait.

Indulás.
Együtt vízre szállunk és elindulunk a Tatai vár felé. A vár körül tett sétánk után ismét vízre szállunk, majd visszaevezünk a kiindulási pontunkhoz.

Kikötés.
Kikötés után partra szállunk, elpakoljuk a hajókat és a felszerelést és elindulunk a Dunaalmási lovas birtokra, ahol megtanuljuk a rétes készítés rejtelmeit.

Program vége
A Rétes kurzus közös evéssel zárul, a programunk végén 15:30-kor pedig könnyes búcsúval elköszönünk egymástól.

Cím

Go to Top