tati túraismertető

Tatáról a legtöbbeknek egyből a nevezetes Öreg-tó jut eszébe, mely sok szempontból egyedülálló. Európa egyetlen, olyan városi tava, ahol költöző madarak tízezrei fordulnak meg. Evezésünk során megérezhetjük az ember és a természet együttélésének összhangját. A víz és a part nyugalmán túl különféle nevezetes látnivalóval is megismerkedhetünk, többek között Mátyás király közkedvelt várával. Ha mindez nem lenne elég akkor nosztalgiázhatunk az Eszterházy-kastélyban is.

A túra során találkozhatunk teknősökkel, békákkal, vízimadarakkal és hódokkal is.

6 km

2-3 óra evezés

1 nap

Alacsony nehézség

…EGY ÁTLAGOS PROGRAM

Találkozó
Találkozási pont: Tata Öreg-tó Fáklya utca vége (parkoló) Időpont: 10:00, találkozzunk a helyszínen indulás előtt 15-20 perccel

Eligazítás
A vízparthoz érve felosztjuk a csapatokat és megtartjuk a kötelező biztonsági oktatást, valamint átvesszük az evezés alapjait.

Indulás
Együtt vízre szállunk és elindulunk a Tatai vár felé. A vár körül tett sétánk után ismét vízre szállunk, majd visszaevezünk a kiindulási pontunkhoz.

Kikötés
Kikötés után partra szállunk, elpakoljuk a hajókat és a felszerelést és elindulunk a Dunaalmási lovas birtokra, ahol megtanuljuk a rétes készítés rejtelmeit.

Program vége
A Rétes kurzus közös evéssel zárul, a programunk végén 15:30-kor pedig könnyes búcsúval elköszönünk egymástól.

GALÉRIA

HAGYJA RÁNK A SZERVEZÉST
ÉS ÉLVEZZE AZ EVEZÉST!