Vitorlázás a balatonon

A Balatont, a „magyar tengert” senkinek sem kell bemutatni. Körülbelül 600 négyzetkilométeres vízfelületével Európában a legnagyobb édesvízi tó és minden magyar emberben nosztalgikus és kellemes érzéseket kelt. A balatoni turizmus fejlődősének hála minden időjárási körülmény mellett lehet olyan programot találni, amit minden résztvevő garantáltan élvezni fog.

2-20 fő

1-4 hajó

1-2 nap

40 faktoros naptej

…EGY ÁTLAGOS PROGRAM

Egy balatoni vitorlás túra esetében semmi sincsen kőbe vésve. Sok minden függ az éppen aktuális időjárási körülményektől. Széliránytól  és erősségtől függően, aznap reggel közösen tervezzük meg a napot. Amennyiben kedvező az idő, kora délelőtt egy opcionális, a kikötő büféjében elfogyasztott reggeli és kávé után vízre szállunk és elindulunk az első, közösen meghatározott célunk felé.

A vitorlázásban a résztvevők kedvtől függően aktív vagy passzív szerepet is betölthetnek. Kapitányaink több éves tapasztalattal rendelkeznek, ezért, ha van érdeklődés szívesen bevezetik a legénységet a vitorlázás rejtelmeibe. Segíthetnek vagy átvehetik a hajó irányítását, végezhetnek matróz feladatokat vagy megtanulhatnak vitorlás csomókat kötni. Az egyik kedvenc program a vízből mentés, amit egy bója vagy pedig egy bátor és vizet kedvelő jelentkező segítségével hajtunk végre.

Ebédidőben kikötünk és megetetjük az éhező legénységet, hogy bírják a nap hátralévő részét. Mivel általában kora délután van a legnagyobb meleg és legerősebb napsütés, 14:00 – 14:30 körül indulunk tovább. A délutánt inkább a fürdőzésnek szenteljük, így lehetőség van arra, hogy horgonyt dobjunk és lehűtsük magunkat a nagy nyári hőségben.

A nap végére ajánlani szoktuk, hogy amennyiben idejük engedi, még a vízről egy fröccs vagy hideg ital társaságában nézzük meg a naplementét.

Extra programok egy felejthetetlen élményhez

Balatoni vitorlás túrák során az nagyon sok és izgalmas extra programot tudunk ajánlani. Általában azt preferáljuk, hogy a megrendelővel közösen találjuk ki a teljes túrát, így biztosítva azt, hogy minden egyedi igényt biztosítani tudjunk. Általános „extra programjaink” listáját itt találja, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy minden különleges kérést módunkban áll teljesíteni!

HAGYJA RÁNK A SZERVEZÉST
ÉS ÉLVEZZE AZ EVEZÉST!